Föreningen Jazz i Växjö

Föreningen bildades 1972 och firade 50 år 2022.

Styrelse

  • Ordförande Sven Carlsson 0739-94 21 19
  • Kassör: Björn Pettersson 0734-36 85 97.
  • Sekreterare: Ragnar Löf.
  • Ledamot: Claudine Borderaux bokare Bluesakter.

Verksamhetsberättelser


Bli medlem i Föreningen Jazz i Växjö

  • Medlemsavgiften är 50 kr. och 100 kr för familj. Betala via bankgiro 5837-1246. Ange, Namn, Adress och helst Mailadress

    Medlemsavgift kommer att höjas till 150 kr fr om  2023 samtidigt införs 20 kr i rabatt på entrébiljetten till våra konserter.


  • Du kan också anmäla dig via kontaktfomuläret nedan så sänder vi en inbetalningsavi på medlemsavgiften.
  • Samtidigt som du anmäler dig som medlem godkänner du vår Integritetspolicy som du kan läsa här!


2015 utsågs Växjö kommun tillsammans med Föreningen Jazz i Växjö till Årets Jazzkommun

Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.


Motivering:

Föreningen har varit verksam i mer än 40 år och tillsammans med kommunen gjort en gemensam föredömlig dokumentation över jazzens historia i Växjö. 1948 tog den lokala jazzklubben beslut om att bilda en riksorganisation och på en jazzriksdag i Göteborg bildades nuvarande Riksförbundet Svensk Jazz.


Utmärkelsen Årets Jazzkommun 2015 är en uppmuntran till Föreningen Jazz i Växjö och Växjö kommunen till fortsatt gott samarbete för att sprida jazzen som konstform såväl till jazzens trogna publik som till musikstuderande ungdom, men också för sina aktiviteter för att synliggöra jazzen för en bredare publik.

Klicka på bilden för info om föreningen

Vill Du hjälpa till som volontär vid föreningens konserter?
Kontakta oss via formuläret nedan!

När du kontaktar oss och lämnar uppgifter som är personrelaterade godkänner du vår integritetspolicy som du kan ta del av här