Föreningen Jazz i Växjö

Föreningen bildades 1972 och firade 50 år 2022.

Styrelse

 • Ordförande: Sven Carlsson Jazzakter 0739-94 21 19
 • Kassör: Björn Pettersson 0734-36 85 97.
 • Sekreterare: Lena Josefsson
 • Ledamot: Mats Sturesson
 • Ledamot: Claudine Borderaux bokare Bluesakter.
 • Ledamot Magnus Gummesson

Föreningens verksamhet


Kompiskortet

 • Föreningen Jazz I Växjö stöder Kompiskortet vilkt innebär att du som har Kompiskortet kan bjuda ditt medföäljande stöd på fritt inträde på våra arrangemang.

  Omsorgsförvaltningen inom Växjö kommun ger ut Kompiskortet som ger din ledsagare fritt inträde till arrangemang hos arrangörer som stöder Kompiskortet.

  Kompiskortets idé är att fritiden för personer med en funktionsnedsättning är oerhört viktig men inte alltid så lätt att genomföra på egen hand. Ansluten förening, organisation och företag bidrar genom att de öppnar dörrarna och erbjuder er verksamhet på samma villkor som för övriga kommuninvånare med möjlighet att han med sin stödperson utan kostnad eller reducerad. Under det gångna året har antalet anslutna kortinnehavare ökat till 378 personer. De flesta av dessa är barn och ungdomar.

  Antalet anslutna arrangörer är nu 53 vilket är en ökning. Kultur och fritidsförvaltningen, som Kompiskortet samarbetar med gjorde i slutet av 2021 en satsning där alla föreningar uppmanades att ansluta sig och det har vi då sett resultatet av under 2022.

  Här kan du se vilka föreningar, organisationer och företag som stöder Kompiskortet

Bli medlem i Föreningen Jazz i Växjö

 • Medlemsavgiften är 50 kr. och 100 kr för familj. Betala via bankgiro 5837-1246. Ange, Namn, Adress och helst Mailadress

  Medlemsavgiften kommer att höjas till 150 kr fr om  2023 samtidigt införs 20 kr i rabatt på entrébiljetten till våra konserter.


  Du kan också anmäla dig via kontaktfomuläret nedan så sänder vi en inbetalningsavi på medlemsavgiften.Samtidigt som du anmäler dig som medlem godkänner du vår Integritetspolicy som du kan läsa här!


2015 utsågs Växjö kommun tillsammans med Föreningen Jazz i Växjö till Årets Jazzkommun

 • Svensk Jazz hedersutmärkelse Årets Jazzkommun delas ut för att uppmärksamma den kommun där jazzen gynnats på bästa sätt. Utmärkelsen handlar inte enbart om att pristagaren ska ha insett värdet i jazzen med generösa bidrag som följd, utan främst om kvaliteten på verksamheten och gjorda insatser för jazzen. Priset ska ses som en stimulans till kommun, kulturskola/musikskola och region att fördjupa samarbetet och nå fler och större lyssnargrupper.

  Motivering:
  Föreningen har varit verksam i mer än 40 år och tillsammans med kommunen gjort en gemensam föredömlig dokumentation över jazzens historia i Växjö. 1948 tog den lokala jazzklubben beslut om att bilda en riksorganisation och på en jazzriksdag i Göteborg bildades nuvarande Riksförbundet Svensk Jazz.

  Utmärkelsen Årets Jazzkommun 2015 är en uppmuntran till Föreningen Jazz i Växjö och Växjö kommunen till fortsatt gott samarbete för att sprida jazzen som konstform såväl till jazzens trogna publik som till musikstuderande ungdom, men också för sina aktiviteter för att synliggöra jazzen för en bredare publik.

Klicka på bilden för info om föreningens  program

Du kan Swisha din medlemsavgift till Föreningen Jazz i Växjö. 

Avgiften är 100 kr - familj 150 kr -. Var noga med att ange ditt namn.

Är du ny medlema sänd oss ett e-brev med din adress.

Vill Du hjälpa till som volontär vid föreningens konserter?
Kontakta oss via formuläret nedan samma om Du vill komma med ditt band kan du också använda fomuläret!

När du kontaktar oss och lämnar uppgifter som är personrelaterade godkänner du vår integritetspolicy som du kan ta del av här