FÖRENINGEN JAZZ I VÄXJÖ

Föreningen Jazz i Växjö

Höst 2020

HÄMTA FJV HÖSTPROGRAM 2020 I STORSTIL

Foto: Stefanie Andersson

Inställs akt med anledning av FHM rekomendation!

Jazz för barn och ungdom


Vid två tillfällen genomför FJiV akter för barn på uppdrag av Växjö kommun


Miranda Murre Eriksson kommer fån Torsås by i södra delen av Alvesta kommun och är examinerad Visskoleelev från Västerviks Visskola.  Efter skolan blev Murre kvar i Västervik.


Hon framför främst eget material på svenska om livet och vardagens i stort och smått, varvat med poesi och mellansnack med glimten i ögat.


Murre tolkar ockfå sina förebilders alster på "Murre-vis". Sjunger även på engelska, bl.a. The Doors och Bob Dylan. Bland de svenska favoriterna finns Stefan Sundström, Dan Viktor, Dan Andersson, Emil Jensen, Allan Edwall och Cornelis Vreeswijk.

Pugh Rogefeldt om Murre "Slutsålt flera veckor i förväg. Det är stort i lilla Alvesta. ondagens konset avslutades med ett framträdande av talangfulla vissångerskan Miranda Murre Eriksson.


Världens minsta festival:
"Miranda Murre Eriksson från Västervik i Sverige, brinner för musik, poesi och viskonst. Med nerv och känsla sjunger hon om vardagssituationer och livets svårigheter. Murres klara, behagliga stämma blandas med härliga melodier på gitarr och munspel som lämnar en skön känsla i kroppen."

Carlshamn Punch Big Band


Onsdag 2 december- kl 1930 - Folkets Bio


Bandet leds av Berndt Sjögren och Ylva Fernlund står för sången. Tillsammans ska de framföra svängig storbandsjazz och om besökarna är sugna på att dansa Lindy Hop, foxtrot, quick step eller någon annan dansform, kommer de inte att stoppas. Efter konserten blir det jam session tillsammans med storbandet.


Bandet leds av Berndt Sjögren och Ylva Fernlund står för sången.


Förband från St Sigfrids FHSK eller Lucia.

Inställs akt med anledning av FHM rekomendation!

Konserter 2021

Programöversikt vår 2021 
Klicka på artist-/gruppens namn och lyssna

 • Torsdag 28 Januari l 19.00, Plats: Nygatan 6. Leon Falk Satchmo Tribute

  Leon Falk Satchmo Tribute med djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld - 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker. Med samma klassiska "Hot Five-sättning” som i de legendariska studiosessionerna på 20-talet har Leon Falk med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs  musikaliska arv. 

 • Lördag 30 Januari Kl 20.00, Plats: Nygatan 6. Naoko Sakata.

  Hyllad pianist framför improviserade konserter där musiken får flöda fritt utan ramar.

  Naokos orädda improvisationsstil och känslostarka spel har blivit hennes varumärke. Musiken rymmer allt från lugn och poetisk skönhet till intensivt och explosivt kaos, som flätas ihop i ett personligt uttryck. "Inner Planets"(Footprint Records) som är hennes första soloskiva släpptes 1:a maj 2020.

   
 • Onsadg 17 Mars, Kl 19.00, Plats: PM?? Duo Emma Denward och Magnus Hjort.  
  Med en intensitet som spänner från det intimt innerliga till kärvheten i ett vrål, sjunger Emma Denward sina texter så det verkligen känns. Emma och pianisten Magnus Hjorth har en mångårig historia av gemensamt låtskrivande, och de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba målande inpass för att lyfta känslan i text och melodi. 

 • Onsdag 10 Mars, Kl 19.00, Plats: Nygatan 6, Terese Lien Evenstad  och hennes kvartett som spelar modern jazz som sträcker sig från mycket intensiva rytmer och harmonier till fridfulla och lyriska melodier.

 • Onsdag 31 Mars, Kl 19.00, Plats: Nygatan 6. Bag Ladies.

 • Onsdag 21 April Kl 19.00, Plats: PM??, Sångerskan Anna Pauline och Pianisten Ulf Johamsson Werre.

  Anna Pauline är en jazzsångerska och låtskrivare som sjunger direkt från hjärtat. Född i Kalmar men uppväxt i Höganäs i en musikerfamilj med en far som är välkänd jazztrumpetare och en dansk mamma rotad i den danska musikskatten. Anna Paulines flerkulturella identitet har varit en stor fördel för hennes artisteri; hennes språkliga gehör har tränat henne till jazzmusikalisk världsmedborgare.

  Som sångerska inspirerades Anna Pauline tidigt av Ella Fitzgerald, Anita O’Day, Peggy Lee, Doris Day, Marilyn Monroe såväl som singer/ songwriters som Joni Mitchell och Emmylou Harris. Redan vid fyra års ålder stod hon på scen första gången och kom sedan att delta i flera amatörmusikaler och revyer.

  Ulf Johansson Werre är född i Lövånger 1956-01-16. Kom till Uppsala 1963 där han spelade trummor och gitarr i olika popgrupper, bl.a. med John Högman. Efter att ha upptäckt jazzen vid tio års ålder blev pianot och senare vid femton blev trombonen hans instrument.

  Ulf Johansson Werre är en av landets flitigaste och mest mångsidiga musiker. Och i alla sammanhang söker han som trombonist, pianist och sångare det rätta ”groovet” och det hittar hani många olika sammanhang. Artikeln publicerad i DIG Jazz nr 2/2005


 • Våren 2021, Kl 19.00, Plats: Näckrosen, Ingelstad, George Riedel & Mattias Ståhl.

  Georg Riedel och Mattias Ståhl, två av Sveriges viktigaste musiker har slagit sina talanger samman och skapat jazzalbumet Diokrati. Ett avskalat men komplext verk, med Riedel på kontrabas och Ståhl på vibrafon och marimba - en magisk diokrati. Musiken är grundad i jazz och visa, och Riedel har skrivit samtliga verk.


Programöversikt höst 2021


 • Onsdag 1 September, Kl 19.00 Plats: Nygatan 6, Ali Djeridi Kvartett.

  Ali Djeridi säger: "Detta är en drömgrupp för mig som jag har satt ihop.” Han har haft en långvarig musikerrelation med Krister Andersson sedan sent 80-tal. Palle Danielsson, världsbasisten och gruppens främsta musiker internationellt sett, kan stoltsera med en gedigen lista av spelningar med jazzens toppnamn som Bill Evans, Keith Jarrett, Charles Lloyd, Peter Erskine m.fl.
  Kvartetten kommer att spela musik av Ali Djeridi, Krister Andersson och från The Great American Songbook. Välkommen att uppleva livemusik med professionella musiker av högsta kvalitet.

 • Onsdag 22 September, Kl 19.00, Plats: Nygatan 6Swedish Swing Society
  Klubben som är flerfaldig mästare i Lindy Hop. Vi är den ledande föreningen i Sverige som inspirerar till och sprider dansformer inom swing- och jazzgenren. Idag har vi verksamhet inom lindy hop, balboa, blues, collegiate shag, stepp och autentisk jazz.

 • Onsdag 13 Oktober Kl 19.00 Plats: PM??Mette Juul
  Mette
  er en dansk jazzsangerinde og sangskriver. Hun er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og i 2007 vandt hun The International Jazzartist Competition i Tallinn. Juul er særligt kendt for sine samarbejder med bassist Lars Danielsson, pianist Nikolaj Hess, trompetist Ambrose Akinmusire, pianist Heine Hansen og tidlige samarbejder med trommerslager Alex Riel,

 • Onsdag 3 November Kl 19.00 Plats: Nygatan 6, Maria Paulin Quintet 
  Quintetten bjuder på en svängig jazzkonsert med inriktning på mer eller mindre kända jazzmelodier hämtade från ”The American Songbook". Det är blandat material med bossa novor, ballader och mycket swing. Maria bjuder också på flera nummer med fin scatsång. Med sig på scenen har hon Magnus Selander – tenorsax, Lasse Örback - piano, Hasse Larsson – kontrabas och Jesper Kviberg trummor.

 • Lördag 20 November, Kl 19.00 Plats: Folkets Hus i Lammhult. Emil Ernebro och Filip Jers. Gitarroraklet från Bengtsfors, Emil Ernebro, och skånska världsmästaren på munspel, Filip Jers, tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel är i absolut världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish harmonica sensation” av internationella musikjournalister. Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzmusikskatten, filmmusik, poplåtar från 60-70-talet och svenska visor..

 • Onsdag 8 December, Kl 19.00 Plats: Nygatan 6. Anna-Mia Barwe in CHRISTMAS MOOD.
  Jazzig julunderhållning.

Besök även Jazzkalendern som drivs av Föreningen Jazz i Växjö ordförande Björn Möller.  Jazzkalendern listar (nästan) alla jazzakter i Kronobergs län och i Södra Sverige. 


Föreningens tidigare konserthistoria finns på Jazzkalendern.

Föreningen Jazz i Växjö sponsorer

Jazz i Växjö
Jazz i Växjö


Sidan uppdaterad 2020-11-13

Föreningen Jazz i Växjö använder inte Cookie-filer och sparar ingen information om beeökare för eget bruk.

Acceptera