Program 2023

Klicka på bilden och hämta rogrammet 2023 i Storstil


Klicka här och hämta vår och höstprogrammet

  Mr Bo & The Voodooers – Lördag 21 Oktober – Dörr 19.30 på scen 20.30 – Kafé de luxe Gillestuga


  • Redan i början av -80-talet turnerade Mr Bo runt om i Skandinavien med amerikanska bluesmusiker. Han lärde sig behärska genrens många stilar. Med en varm och intensiv röst och en originell mix av gitarrinfluenser är han en frontfigur med pondus och karisma.

   Mr Bo & the Voodooers bildades 1997 och har ända sedan starten varit flitiga besökare på många de bästa scenerna.

   Mr Bo & The Voodooers har oförtrutet spridit sin speciella variant av själfylld blues. 20 år svetsar ihop ett band på ett alldeles speciellt sätt – man blir mer än musiker som spelar tillsammans, man lär känna varandra på djupet och delar det som är livet. 20 års liv och musik är en respektgivande tid och den hörs när bandet står på scen.

   På scen:
   Mr Bo Carlsson - sång & gitarr
   Bo Hansson - hammond
   Lars Mellqvist - elbas
   Roger Mörck - trummor  Vivian Buczek & Martin Sjöstedt Trio – Fredag 27 Oktober – Dörr 19.00 på scen 20.00 – PM & Vänner Hotell


  • Dynamisk, närvarande och spontan, så beskriver Vivian sig själv. En av våra främsta jazzsångerskor som besitter en enastående bredd och känsla för jazzens idiom och som äger scenen med ödmjuk självklarhet oavsett vad hon tar sig an.

   Martin Sjöstedt Trio inkluderar pianisten Martin Sjöstedt, den basisten Johnny Åman och trumslagaren Johan Löfcrantz Ramsay. Tillsammans med Vivian skapar de en dynamisk upplevelse med fantasifulla och spännande arrangemang skrivna av Martin Sjöstedt och på ett hejdlöst men naturligt sätt ger sig Vivian och trion ut i en modernare ljudbild som i sin tur skapar en intressant fusion i dagens jazz.

   Kvartetten började sitt samarbete för fem år sedan och har sedan dess tillsammans släppt två album som blivit hyllade världen över, Curiosity och Ella Lives. Nästkommande projekt som är ett samarbete med Norrbotten Big Band kommer att släppas under 2019 och kallas för A Womans Voice.  Isabella Lundgren & Martin Sjöstedt Lördag 11 November – Dörr 19.00 på scen 20.00 Risingegården, Risinge


  KÖP BILJETT


  Förband från S:t Sigfrid fhsk


  • Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik.

   Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. Hon spelade på alla möjliga legendariska scener, men blandade också ihop ett kanske bohemisk artistiskt liv med ett destruktivt leverne.

   Isabella berättar om när hon vaknar upp i en säng, någonstans. Hon vet inte var hon är eller vem som ligger bredvid henne, men medan blicken far över tomma flaskor ochpåsar hittar den till slut en spegel, och hon ser sig själv på riktigt för första gången på länge. Hon bryter upp, flyttar hem, blir nykter och börjar studera till präst.

   Isabella Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.

   2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

   På scen:
   Isabella Lundgren - sång
   Martin Sjöstedt – piano