Program 2022


Programöversikt 2022


.
  Klicka här och hämta Hösten 2021 program i storstil.

  Föreningen Jazz i Växjö Jazz- & Blues-program våren 2022


  • De flesta av Jazz i Växjö konserter startar med förband från S:t Sigfrid fhsk som spelar i ca 45 minuter från kl 20:00.

   Bluesband som spelar på Kafé de luxe går på scenen kl 21:00.

   Kassan öppna 19:30.  Amanda Ginsburg – Tisdag 11 Februari kl 19.00 – Näckrosen Ingelstad

  Köp biljett

  • Amanda Ginsburg växte upp i en musikalisk familj i Gamla stan i Stockholm.

   Grammis-vinnaren Amanda Ginsburg gästar Föreningen Jazz i Växjö och Näckrosen i Ingelstad.

   Amanda Ginsburgs karriär har gått med raketfart! Hennes album har – båda två (!) – prisats med Grammis för Årets Jazz.

   Hon har uppträtt lika många gånger i Allsång på Skansen, senast den 6 juni 2021 såg vi henne på Skansens scen igen under SVT:s nationaldagsfirande.

   Amanda Ginsburg växte upp i en musikalisk familj i Gamla stan i Stockholm. Hon gick musiklinjen på Södra Latins gymnasium och studerade sedan vidare på Betel fhsk och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm varifrån hon utexaminerades 2014.

   Under några år ingick Ginsburg i vokal-gruppen IRIS tillsammans med Agnes Börsbo, Agnes Grahn och Ida Hammarbacken.

   Ginsburg har även haft ett musikaliskt samarbete med New York musikern Andy Fite, vars låtar Ginsburg har framfört under sina konserter.


   Efter det varma mottagandet av debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” fortsatte framgångarna med Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och SKAP:s (Sveriges kompositörer och textförfattares) Jazzpris som gav motiveringen: ”Det finns ett eko av våra legendariska jazzsångerskor i hennes musik. Hon har förmågan att skapa nya och synnerligen charmiga låtar som låter sig inspireras av sin historia, men som talar med en helt egen röst.”

   Hösten 2020 släppte Amanda Ginsburg uppföljaren ”I det lilla händer det mesta”, ett album som alltså gav henne en andra Grammis i kategorin Årets Jazz.

   Så här säger Amanda själv om plattan:

   Jag ser detta andra album som en fortsättning av mitt första. Här finns de vardagliga och ibland lite banala berättelserna som utgör så stor del av mitt liv och ofta även ditt. I det lilla vardagliga livet finner jag oändlig inspiration. När jag börjar för stort får jag faktiskt ingenting gjort.

   Lineup:
   Amanda Ginsburg – sång
   Filip Ekestubbe – piano
   Ludvig Eriksson – kontrabas
   Ludwig Gustavsson – trummor


  Jakob Karlzon Trio Onsdag 23 Februari kl 19.00 – Nygatan 6


  • Jacob Karlzon är otvetydigt en av de allra främsta jazzpianisterna och kompositörerna i Europa. Jacob rör sig enkelt och smakfullt mellan jazzens öppenhet, nyfikenhet och energi, och popens musikaliska kraft och tillgänglighet och lyckas kombinera dessa båda världar.

   Stilistiskt och musikaliskt är Jacob Karlzon van resenär. Han kommer från klassisk bakgrund men har delat scen med de stora namnen inom jazzen som Kenny Wheeler, Norma Winstone, Billy Cobham mfl.

   Låt Jacob Karlzon förse dig med manuset till din inre film och följ med på en mycket överraskande resa.

   Lineup:
   Jacob Karlzon piano
   Dan Berglund bas
   Rasmus Kihlberg trummor  Knock-0ut Greg och The Scandinavian Blue Flames Fredag 1 April kl 20.00 – Kafé de luxe Gillestuga

  Köp biljett

  • Greger Andersson, munspelare, gitarrist, sångare och kompositör, från Stockholm. Greger är en välkänd veteran i blueskretsen. Fredag 1 april kommer Knock-out Greg till Kafé de luxe Gillestuga med sitt stjärnlag The Scandinavian Blue Flames. Det blir en kväll med en legend på den Svenska bluesscenen som bjuder på munspel och sång i världsklass!

   Greger Andersson, munspelare, gitarrist, sångare och kompositör, från Stockholm. Greger är en välkänd veteran i blueskretsen.

   I bandet återfinns som alltid Gregers yngre bror Marcus på trummor. Bröderna har spelat ihop i över 30 år sen starten i Gnesta 1988 och avverkat tusentals gig tillsammans.

   Basen hanteras av Lars Näsman känd bla som basist i Trickbag sen många år och en mängd andra sammanhang. På keyboard och sax återfinns.

   Torbjörn Eliasson även han mångårig medlem av K-O Greg & Blue Weather. Tobbe spelade piano i Sven Zetterbergs band länge och blåser numera också sax i kultbandet The Beat from Palookaville.

   Lägg till Tomi Leino från Karkila i Finland och du har ett band man inte skojar bort. Tomi har gjort sig ett namn världen över vid det här laget som en av de absolut främsta bluesgitarrister du kan hitta.

   Det blir en kväll med en legend på den Svenska bluesscenen som bjuder på munspel och sång i världsklass!
   Hard hittin’ blues and no saving by the bell.

   Lineup:
   Greger Andersson – sång, munspel, gitarr
   Tomi Leino – bluesgitarr
   Torbjörn Eliasson – keyboard, sax
   Lars Näsman – bas
   Marcus – trummor


  Bag Ladies – Onsdag 8 april kl 19.00 PM & Vänner Hotell Champagnesalen

  Köp biljett

  • Bag Ladies består av saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson som träffades första gången i Skurup på 80 talet. En grupp med mycket eget material. Lyriskt och expressivt.  Med influenser från bebopen och framåt. Mestadels instrumentalt men det bjuds även på vokala inslag då Ann Blom sjunger.

   Bag ladies har spelat på jazzklubbar runt om i Sverige. Bag Ladies utgörs av förutom, Gunnel & Catharina saxofon, Ann Blom piano och sång, Patrik Boman bas och Henrik Wartel trummor.  Marino Valle Band – Fredag 29 April kl 20.00 – Kafé de luxe Gillestuga

  Köp biljett


  • Med Marino Valle på scenen blir det båda festligt och fullt ös. Det blir Blues, Southern Soul och Rhythm & Blues.

   Marino, med den gyllene strupen, har med sig bandet som består av idel högkompetenta musiker med rutin, och med spelglädje i massor, från Franska Trion, Peps Blodsband, Sven Z och många, många flera.

   Lineup:
   Marino Valle – vocals and harmonica
   Henrik Pilquist – guitar
   Matti Ollikainen – piano and keyboard
   Mikael Fahleryd – bass
   Michael Edlund – drums.