Program 2023

Klicka på bilden och hämta vårprogrammet 2023 i Storstil


Klicka här och hämta vårprogrammet

    Sinne Eeg DK och lärare från S:t Sigfrids fhsk - Torsdag 27 april kl 19 - S:t Sigfrids fhsk i konsertlokal Stora Salen


    KÖP BILJETT


    • Danska jazzsångaren Sinne Eeg (sée-neh/ée) är känd över hela världen, men allt började i en liten stad som heter Lemvig Danmark, i september 1977.

      Sinne växte upp i ett jazzigt hem, där hennes far spelade kontrabas, hennes mamma klarinett och hennes bror saxofon. Naturligtvis började Sinne sjunga. Hon tog examen 2003 vid Rytmiska Musikkonservatoriet i Esbjerg och flyttade därefter till Köpenhamn för att fortsätta sin karriär.

      Efter att i flera år ha lagt ner all sin tid på resande fot, uppträtt på små klubbar och kaféer, vann Sinne Danish Music Award för sitt album "Waiting For Dawn" 2007. Hennes mörka sång och moderna tolkning av nordisk jazz berörde publiken över hela Europa och Asien. Sedan dess har Sinne  spelat in och släppt flera prisbelönta album, inklusive hennes soloalbum "Dreams" från 2018, inspelat i New York City med Scott Colley, Joey Baron, Larry Koonse och Jacob Christoffersen.

      I början av 2020 släppte Sinne ett av sina största projekt någonsin: "We've Just Begun", ett vinnande samarbete med Danish Radio Big Band och hennes nionde album totalt. Albumet producerades av André Fischer (Diane Schuur, Nina Simone, Natalie Cole) och mixad på den hyllade Capitol Studios i Los Angeles av den legendariske Al Schmitt (Frank Sinatra, Miles Davis, Ray Charles). Albumet har fått otaliga internationella berömmande recensioner, låg högt i många veckor på American JazzWeek Top 50 list, och fortsätter att frekvent spelas i radiokanalerna i USA.

      Sinne har många trogna fans i USA, Skandinavien och Asien, särskilt i Kina och Japan. Hon har uppträtt med Amerikanska jazzikoner som  Larry Goldings, Peter Erskine och Ken Peplowski; och på känd jazz klubbar som Green Mill i Chicago och Birdland i New York.

      Sinne Eeg besöker S:t Sigfrid fhsk för en Clinics med eleverna och i samband med det kommer hon att ge en konsert tillsammans med musiker och lärare på S:t Sigfrids fhsk.

      På scen:
      Signe Eeg - Sång
      Mats Arne Nilsson - Piano
      Jonas Castell - Kontrabas
      Jerker Lindström - Saxofon
      Elias Jacobsson - Trummor

      Om S:t Sigfrids fhsk
      Inriktning: Jazz, Klassisk, Sång & Piano med genrebredd, Rytmik, Komposition
      Musikutbildningen på S:t Sigfrids folkhögskola ger en god grund inför ett yrke som musiker, tonsättare och musiklärare. Den är också förberedande för musikhögskolan. Gemensamt för alla inriktningar är att vi har en rik konsertverksamhet och som tonsättare komponerar du för professionella musiker. Som student finns du med på jazzklubbarna, Media Artes (ett forum för samtida musik), Växjö stads symfoniorkester och på lunchkonserter i Domkyrkan. Vi är även ute och gör turnéspelningar runtom i landet.



    Hederosgruppen Fredag 5 maj kl 20.00 Kafé de luxe, Gillestuga


    Förband från S:t Sigfrids fhsk


    KÖP BILJETT


    • Hederosgruppen startades 2018 av pianisten Martin Hederos, detta unikum i musiksverige som verkar röra sig till synes obehindrat mellan olika genrer och samarbeten. Runt sig har han samlat några av landets mest namnkunniga och egensinniga musiker och gruppen blev snabbt ett gemensamt projekt där alla bidrar med kompositioner och sätter sin prägel på musiken. 

       

      Det är ett brokigt gäng och musiken som kommer ut är just det, brokig. Smäktande psalm och folklig pop får samsas med etiopiskt sväng, stram tango eller otippad bebop. Men jo, Hederosgruppen är ändå jazz och musiken hålls samman av ett sound som mejslats fram under ett antal timmar på scen och i replokalen. Ett sound som kännetecknas av en sorts gemensam otålighet och bångstyrighet, en strävan efter att varje konsert ska bli speciell och elektrisk. 

       

      Första plattan, Storstrejk, kom ut 2019 och grammisnominerades året därpå. I november 2022 kommer uppföljaren Ståplats ut på HOOB records. 

       

      Pressröster om Storstrejk: 

      Jag blir upplivad. Ostyrigt, kaxigt, lojt” ”Det går utmärkt att strunta i associationerna, Hederosgruppen gör musik som är tydligt här och nu.
      SvD 

       

      Hederosgruppen, en smärre glädjechock, ge oss mer!
      VF

      Tunna blå linjens kompositör glider mellan musikstilar.

      15 november 2022 18:30


      Kommer han då att hinna med en tur upp till Stadsparken, för att kika på huset där han firade sin barndoms jular? Rastlöse Martin Hederos verkar ha ett finger med överallt: I musiken till Tunna blå linjen, vid pianot med Nina Persson och nu i en releasekonsert med Hederosgruppen i Jönköping.

      Jönköpingsposten

      På scen:
      Martin Hederos - Piano, klaviaturer

      Andreas Sjögren - Sax, basklarinett

      Emil Strandberg - Trumpet

      Josef Kallerdahl - Bas

      Konrad Agnas - Trummor



    Konrad Agnas Rite of Passage – Torsdag 18 maj – PM Hotell Champangnesalen!


    Förband från S:t Sigfrids fhsk

    KÖP BILJETT

    • Trumslagaren KONRAD AGNAS debuterar i vår som kompositör och bandledare med albumet RITE OF PASSAGE.

      Konrad förenar här kollagekomponerade hiphop-fantasier och spirituell jazz a lá Alice Coltrane, med ett skelett inspirerat av Terry Rileys och Moondogs minimalism. Med lika delar precision och feeling sammanflätas kompositionerna av hans
      infallsrika och personliga trumspel.

      Vid sin sida har han några av sina närmsta vapendragare, tillika jazzgiganterna: Per Texas Johansson (Saxofoner, klarinetter och flöjt), Johan Graden  (Piano och orgel) och Torbjörn Zetterberg (Bas).

      Konrad Agnas är ständigt aktuell som en av landets mest efterfrågade trummisar Han har under de senaste tio åren synts och hörts som virtuos trumslagare och co-bandledare i bland annat Orakel, Agnas Bros, Hederosgruppen, Han har framträtt över hela världen med artister som Nadah El Shazly, Rebecka Törnqvist, Sara Parkman, Pat Metheny och Pugh Rogefeldt.

      Överraskande nog är Rite of Passage hans första skiva i eget namn. Albumet släpps på LP, varav 200 ex i en limiterad utgåva med färgad vinyl, och CD den 17:e mars 2023 på legendariska jazzlabeln Moserobie Music Production. Bakgrundsmusik, Johan Lindström Septett, Krypto Grotesk och Moon Juice.

      Konrad och hans medmusikanter ser fram emot att komma och spela i Kafé de luxe Gillestuga! Det blir garanterat jam efteråt om studenterna vill!

      Enligt Wikipedia är en övergångsrit är en rit som markerar en persons övergång från ett stadium i livet till ett annat. Övergångsriter brukar sammanfalla med familjehögtider. Riterna brukar åtföljas av en fest såsom dopfest, konfirmationsfest och bröllop. Ibland får den inblandade ett namn i och med riten: vid dop eller giftermål..

      På scen:
      Per Texas Johansson - Saxofon
      Johan Graden - Piano
      Torbjörn Zetterberg - Kontrabas
      Konrad Agnas – Trummor



    The Al Tehler Blues Band - Lördag 20 maj kl 20.30 - Kafé de luxe Gillestuga 


    KÖP BILJETT


    • Al Tehler har spelat klaviatur sedan han var en liten grabb. Hörde The Bluesbreakers album med Eric Clapton 1966 och härefter var han fast. Han har under åren spelat på en mängd festivaler, klubbar och barer samt jammat med Albert King. Har i många år lett The Al Tehler Blues Band, ett etablerat band i bluesgenren. Al är också gitarrist med en känsla som påminner om B.B. King.


      Två CD har spelats in. Richard Tehler spelade i tre, fyra år i eget band innan han förenades med pappas band 2007 som en utmärkt gitarrist.


      Välkomna till en afton med blues och drag!


      På scen:
      Lasse Häggström – sång,
      Richard Tehler - gitarr/sång,
      Al Tehler – Gitarr,
      Conny Sävmo – bas,
      Gunnar Petersson – trummor.


    Isabella Lundgren & Martin Sjöstedt  Lördag 11 November kl 19.00 Risingegården, Risinge


    KÖP BILJETT


    Förband från S:t Sigfrid fhsk


    • Isabella Lundgren är en av Sveriges absolut främsta jazzsångerskor och en artist i världsklass. Med en fantastisk röst och unik intensitet har hon, som få, förmågan att som hon trollbinda sin publik.

      Som 18-åring lämnade Isabella Lundgren Karlstad för New York där hon studerade och framträdde åren 2006 – 2010. Hon spelade på alla möjliga legendariska scener, men blandade också ihop ett kanske bohemisk artistiskt liv med ett destruktivt leverne.

      Isabella berättar om när hon vaknar upp i en säng, någonstans. Hon vet inte var hon är eller vem som ligger bredvid henne, men medan blicken far över tomma flaskor ochpåsar hittar den till slut en spegel, och hon ser sig själv på riktigt för första gången på länge. Hon bryter upp, flyttar hem, blir nykter och börjar studera till präst.

      Isabella Lundgren har släppt flera kritikerrosade album i Sverige och i Japan, belönats med Orkesterjournalens Gyllene skivan 2015 och grammisnominerats. 2015 tilldelades Isabella också en jazzkatt som årets musiker under Sveriges Radios jazzkatten-gala och utöver detta har hon också tilldelats Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong- och Anita O´day-stipendiet, Stockholms stads kulturstipendium och Gustaf Fröding-stipendiet.

      2016 gjorde Isabella ett uppmärksammat Sommarprat i P1 där hon lyfte fram flera av de livsfrågor som också återspeglas och är centrala i hennes musik.

      På scen:
      Isabella Lundgren - sång
      Martin Sjöstedt – piano