ANSLAGSTAVLAN
Studiecirkeln Visa vägen genom jazzens labyrinter startar SNART.
Måndagar JÄMNA veckor träffas vi på Smedjegatan 3B hos Studieförbundet Vuxenskolan kl 18:30!
Ett samarbete mellan Föreningen Jazz i Växjö och Studieförbundet Vuxenskolan. Ingen avgift
Bli medlem i Föreningen Jazz i Växjö klicka här och anmäl dig!
Nu är vårprogrammet 2021 klart! Klicka här och hämta det!
Du kan köpa biljetter till våra akter hos Hotell Cardinal.
Föreningen Jazz i Växjö stödjer Kompiskortet.
Med Kompiskortet går din ledsagare in gratis på våra evenemang.
Konserter 2021
Programöversikt vår 2021
Klicka på artist-/gruppens namn och lyssna på artisterna! Hämta preliminärt programblad Våren 2021!
Hyllad pianist som framför improviserade konserter där musiken får flöda fritt utan ramar.
Naokos orädda improvisationsstil och känslostarka spel har blivit hennes varumärke. Musiken rymmer allt från lugn och poetisk skönhet till intensivt och explosivt kaos, som flätas ihop i ett personligt uttryck. Inner Planets Footprint Records är hennes första soloskiva och släpptes 1:a maj 2020.
Bag Ladies består av de två saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson som träffades första gången i Skurup på 1980 talet. En grupp med mycket eget material. Lyriskt och expressivt. Med influenser från beboptraditionen och framåt. Mestadels instrumentalt men det bjuds även på vokala inslag då Ann Blom sjunger. Bag ladies bildades för ett par år sedan och har spelat på jazzklubbar runt om i Sverige.
Det är egna kompositioner av Catharina Wiborgh och Ann Blom med inslag av bebop, modern jazz och beat, plus ett par evergreens omtolkade av Ann Blom som också sjunger. Det är lekfullt, lyriskt och expressivt. Patrik Boman och Henrik Wartel, kända från ett flertal spännande projekt i Stockholm hjälper till att bilda denna spännande och dynamisk konstellation.
Anna Pauline jazzsångerska och låtskrivare som sjunger direkt från hjärtat. Född i Kalmar, uppväxt i Höganäs i en musikerfamilj med en far som är välkänd jazztrumpetare och en dansk mamma rotad i den danska musikskatten. Anna Paulines flerkulturella identitet har varit en stor fördel för hennes artisteri; hennes språkliga gehör har tränat henne till jazzmusikalisk världsmedborgare.
Som sångerska inspirerades Anna Pauline tidigt av Ella Fitzgerald, Anita O’Day, Peggy Lee, Doris Day, Marilyn Monroe såväl som singer/ songwriters som Joni Mitchell och Emmylou Harris. Redan vid fyra års ålder stod hon på scen första gången och kom sedan att delta i flera amatörmusikaler och revyer.
Ulf Johansson Werre är född i Lövånger 1956-01-16. Kom till Uppsala 1963 där han spelade trummor och gitarr i olika popgrupper, bl.a. med John Högman. Efter att ha upptäckt jazzen vid tio års ålder blev pianot och senare vid femton blev trombonen hans instrument.
Ulf är en av landets flitigaste och mest mångsidiga musiker. Och i alla sammanhang söker han som trombonist, pianist och sångare det rätta ”groovet” och det hittar hani många olika sammanhang.
Artikeln publicerad i DIG Jazz nr 2/2005
Med en intensitet som spänner från intim innerlighet till kärvhet i ett vrål framför Emma Denward sina texter så det verkligen känns. Emma och pianisten Magnus Hjorth har mångårig historia av gemensamt låtskrivande där de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba malande inpass for att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.
Emma och pianisten Magnus Hjorth har mångårig historia av gemensamt låtskrivande och de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba målande inpass för att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.
Repertoaren är skriven av Terese och är influerad av jazz, nordisk folkmusik, avantgarde och neo-soul. Bandet består av prisbelönta musiker från Sverige, Norge och Island. Tillsammans skapar de ett nordiskt uttryck som berör och väcker till eftertanke.
Leon Falk Satchmo Tribute med djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld - 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker. Med samma klassiska "Hot Five-sättning” som i de legendariska studiosessionerna på 20-talet har Leon Falk med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs musikaliska arv.
Onsdag 23 Juni 19.00 - Osaby de luxe - Thomas Arnesen bluesband
Thomas Arnesen, jazz-, bluesgitarrist och sångare. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, och vid Musikvetenskapen. Har gett ut fyra skivor i eget namn, medverkat på inspelningar med bl.a. Panta Rei, Anders Widmark, Claes Janson, Kjell Öhman, Egil Johansen, Tomas Ledin, Gösta Linderholm, Cornelis Vreeswijk. Inspirationskällorna spänner från Clapton, Hendrix, Beck, BB King, Peter Green och andra
blues/rock musiker till Pat Metheny, Jonshn McLaughlin, John Schofield m.fl.
Ali Djeridi säger: "Detta är en drömgrupp för mig som jag har satt ihop.” Han har haft en långvarig musikerrelation med Krister Andersson sedan sent 80-tal.
Palle Danielsson, världsbasisten och gruppens främsta musiker internationellt sett, kan stoltsera med en gedigen lista av spelningar med jazzens toppnamn som Bill Evans, Keith Jarrett, Charles Lloyd, Peter Erskine m.fl.
Kvartetten kommer att spela musik av Ali Djeridi, Krister Andersson och från The Great American Songbook. Välkommen att uppleva livemusik med professionella musiker av högsta kvalitet.
Benny Goodman bildade 1935 den berömda trion med Teddy Wilson på piano och Gene Krupa på trummor. Trion gjorde skivinspelningar och gjorde direkt succé. Konceptet med pianots vänsterhand i rytmiskt samarbete med bastrumman, Goodmans lekfulla melodik och frånvaron av kontrabas gav ett luftigt sound som frigjorde musikernas eleganta teknik och en swingupplevelse av ovanligt slag.
1936 kom Lionel Hampton, vibrafon, med i gruppen. Den kvartetten blev modell för den populära svenska grupp som Ove Lind och Lars Erstrand kom att bilda.
Ulf Johansson Werre övertog pianostolen från Bengt Hallberg och senare ersatte Björn Sjödin Ronnie Gardiner vid trummorna. Efter Ove Linds bortgång kom Antti Sarpila till gruppen och nu efter Lars Erstrands bortgång fortsätter gruppen på exakt den kammarmusikaliska sättning som Goodman bildade stil med 1935.
SWEDISH SWING SOCIETY förvaltar och utvecklar detta arv på ett sätt som har givit genklang hos såväl publik som kritiker världen över. ”Världsklass” är ett omdöme som ofta används efter trions uppträdanden, t.ex. då gruppen uppträdde på Carnegie Hall på Sveriges nationaldag.
”Samspelet mellan Uffe, Antti och Björn är strålande. Det låter så enkelt och självklart när dessa musikanter gör sina eleganta och svängiga versioner att man blir på gott humör”
- Bozze Möller, Orkesterjournalen.
Ulf Johansson Werre dubblerar pianot med trombonespel i yppersta världselit och mästerklarinettisten Antti Sarpila sätter sig då vid pianot vilket ger gruppen ytterligare variationsrikedom i klangfärg och stil. Björn Sjödin har liknats vid Gene Krupa och hanterar visparna med magisk dynamik och spelglädje.
För er som uppskattar klassisk swing med elegans och ekvilibristik i världsklass och ändå vill vara med om något nytt, unikt och oväntat – upplev SWEDISH SWING SOCIETY live!
Du är något så unikt som inspiration, skrev Åke Arenhill till Anna-Mia efter en konsert en gång, och så är det! När Barwe sensuellt, med timing och exemplarisk frasering, nästan viskande lyft fram en amerikansk jazzballad slår hon i nästa stund ut armarna och sjunger med full styrka och på klingande skånska Jau älskar daj! Full av musikalitet, sångglädje, humor och värme. Jazz och visa i skön förening.
Besök även Jazzkalendern som drivs av Föreningen Jazz i Växjö ordförande Björn Möller. Jazzkalendern listar (nästan) alla jazzakter i Kronobergs län och i Södra Sverige.
Föreningens tidigare konserthistoria finns på Jazzkalendern.
Föreningen Jazz i Växjö sponsorer
Sidan uppdaterad 2021-01-12
Föreningen Jazz i Växjö använder inte Cookie-filer och sparar ingen information om beeökare för eget bruk.