Program 2021Programöversikt vår 2021 
Klicka på artist-/gruppens namn och lyssna på artisterna!
Hämta preliminärt programblad Våren 2021

 • Föreningen Jazz  i Växjö kommer att göra en videoinspelning med Naoko Sakata på Nygatan 6 i samarbete med Musik i Syd. Inspelningen kommer att bli tällgänglig via våra respektive hemsidor. 

  Naoko Sakata är en h
  yllad pianist som framför improviserade konserter där musiken får flöda fritt utan ramar.

  Naokos orädda improvisationsstil och känslostarka spel har blivit hennes varumärke. Musiken rymmer allt från lugn och poetisk skönhet till intensivt och explosivt kaos, som flätas ihop i ett personligt uttryck. Inner Planets Footprint Records är hennes första soloskiva och släpptes 1:a maj 2020.

  Växjö Kommun och Musik i Syd har bidragit med medel som gör inspelningen möjlig!

   
 • Onsdag 31 Mars - 19.00 - Herrgård de luxe - Bag Ladies 
  Akten kommer att sändas av Öppna kanalen från bilioteket i Herrgård de luxe. Länk till sändningen kommer! Tyvärr inställd pga sjukdom! Kommer att sändas senare under våren.


  Bag Ladies
  består av de två saxofonisterna Catharina Wiborgh och Gunnel Samuelsson som träffades första gången i Skurup på 1980-talet. En grupp med mycket eget material. Lyriskt och expressivt. Med influenser från beboptraditionen och framåt. Mestadels instrumentalt men det bjuds även på vokala inslag då Ann Blom sjunger. Bag ladies bildades för ett par år sedan och har spelat på jazzklubbar runt om i Sverige.

  Det är egna kompositioner av Catharina Wiborgh och Ann Blom med inslag av bebop, modern jazz och beat, plus ett par evergreens omtolkade av Ann Blom som också sjunger. Det är lekfullt, lyriskt och expressivt. Patrik Boman och Henrik Wartel, kända från ett flertal spännande projekt i Stockholm hjälper till att bilda denna spännande och dynamisk konstellation.

  Bandmedlemmar:

  Gunnel Samuelsson Tenorsax, Flöjt - Catharina Wiborgh Altsax - Ann Blom Piano, Sång - Patrik Boman Kontrabas - Jesper Kviberg Trummor.

 • Onsdag 21 April - 19.00 - PM & Vänner - Sångerskan Anna Paulin och Pianisten Ulf Johansson Werre

  Anna Paulin jazzsångerska och låtskrivare som sjunger direkt från hjärtat. Född i Kalmar, uppväxt i Höganäs i en musikerfamilj med en far som är välkänd jazztrumpetare och en dansk mamma rotad i den danska musikskatten. Annas flerkulturella identitet har varit en stor fördel för hennes artisteri; hennes språkliga gehör har tränat henne till jazzmusikalisk världsmedborgare.

  Som sångerska inspirerades Anna tidigt av Ella Fitzgerald, Anita O’Day, Peggy Lee, Doris Day, Marilyn Monroe såväl som singer/ songwriters som Joni Mitchell och Emmylou Harris. Redan vid fyra års ålder stod hon på scen första gången och kom sedan att delta i flera amatörmusikaler och revyer.

  Ulf Johansson Werre är född i Lövånger 1956-01-16. Kom till Uppsala 1963 där han spelade trummor och gitarr i olika popgrupper, bl.a. med John Högman. Efter att ha upptäckt jazzen vid tio års ålder blev pianot och senare vid femton blev trombonen hans instrument.

  Ulf är en av landets flitigaste och mest mångsidiga musiker. Och i alla sammanhang söker han som trombonist, pianist och sångare det rätta ”groovet” och det hittar hani många olika sammanhang. 
  Artikeln publicerad i DIG Jazz nr 2/2005

  Bandmedlemmar:
  Anna Pauline Sång, Ulf Johansson Werre flygel

 • Onsdag 12 Maj - 19.00 - PM & Vänner - Duo Emma Denward och Magnus Hjorth
  Till akten säljs åtta Mat- och musikbiljetter. Förrätt och huvudrätt intas på BAR, våning 3, medan dessert och kaffe serveras i konsertlokalen på våning 2. Akten sänds dels direkt dels som inspelad via Youtube.

  Med en intensitet som spänner från intim innerlighet till kärvhet i ett vrål framför Emma Denward sina texter så det verkligen känns. Emma och pianisten Magnus Hjorth har mångårig historia av gemensamt låtskrivande där de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba malande inpass for att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.


  Emma och pianisten Magnus Hjorth har mångårig historia av gemensamt låtskrivande och de har utvecklat ett nyansrikt och tätt samspel. Magnus vet både att lämna luft och att fylla uttrycket med snabba målande inpass för att lyfta känslan i text och melodi. Denward & Hjorth hittar sin edge mitt emellan modern jazz, nordisk ton och svenska visan.

 • Lördag 29 Maj - 19.00 - Plats inte bestämd - Terese Lien Evenstad
  Till akten säljs åtta Mat- och musikbiljetter. Förrätt och huvudrätt intas på BAR, våning 3, medan dessert och kaffe serveras i konsertlokalen på våning 2. Akten sänds dels direkt dels som inspelad via Youtube.

  Terese Lien Evenstad och hennes kvartett som spelar modern jazz som sträcker sig från mycket intensiva rytmer och harmonier till fridfulla och lyriska melodier.

  Repertoaren är skriven av Terese och är influerad av jazz, nordisk folkmusik, avantgarde och neo-soul. Bandet består av prisbelönta musiker från Sverige, Norge och Island. Tillsammans skapar de ett nordiskt uttryck som berör och väcker till eftertanke.

  Bandmedlemmar:
  Terese Lien Evenstad violin, sång - Anna Greta Sigurdardottir piano -  Arvid Jullander. bas - Peter Danemo trummor


 • Onsdag 9 Juni - 19.00 - PM & Vänner - Leon Falk Satchmo Tribute

  Leon Falk Satchmo Tribute med djupdykning i Louis Armstrongs musikaliska värld - 1900-talets absolut mest betydelsefulla musiker. Med samma klassiska "Hot Five-sättning” som i de legendariska studiosessionerna på 20-talet har Leon Falk med noggrannhet tagit sig an Louis Armstrongs  musikaliska arv. 

  Bandmedlemmar:

  Leon Falk - trombon/sång, Erik Tengholm - trumpet/kornett, Adam Falk - klarinett, Uno Dvärby -banjo, Sara Karkkonen - piano


 • Onsdag 23 Juni - 19.00 - PM & Vänner - Thomas Arnesen bluesband

  Thomas Arnesen, jazz-, bluesgitarrist och sångare. Utbildad vid Kungliga Musikhögskolan, och vid Musikvetenskapen. Har gett ut fyra skivor i eget namn, medverkat på inspelningar med bl.a. Panta Rei, Anders Widmark, Claes Janson, Kjell Öhman, Egil Johansen, Tomas Ledin, Gösta Linderholm, Cornelis Vreeswijk. Inspirationskällorna spänner från Clapton, Hendrix, Beck, BB King, Peter Green och andra
  blues/rock musiker till Pat Metheny, Jonshn McLaughlin, John Schofield m.fl.

  Bandmedlemmar

  Thomas Arnesen guitar/Vocals - Andreas Hellkvist hammond organ - Anders Forsberg wurlitzer - Björn Lundquist bass - Ola Ragnar drums

Programöversikt höst 2021


 • Onsdag 1 September - 19.00 - Kafé de luxe - Jojo Djeridi Quartet

  Jojo Djeridi säger: "Detta är en drömgrupp för mig som jag har satt ihop.” Han har haft en långvarig musikerrelation med Krister Andersson sedan sent 80-tal.

  Palle Danielsson, världsbasisten och gruppens främsta musiker internationellt sett, kan stoltsera med en gedigen lista av spelningar med jazzens toppnamn som Bill Evans, Keith Jarrett, Charles Lloyd, Peter Erskine m.fl.

  Kvartetten kommer att spela musik av Jojo Djeridi, Krister Andersson och från The Great American Songbook. Välkommen att uppleva livemusik med professionella musiker av högsta kvalitet.

  Jojo har varit en professionell jazztrummis sedan 1985. Hans spelstil består av en kraftfull gunga, polyrytmiska eskapader och en stor dynamisk spännvidd. Han kan få trummorna att viska och han kan få dem att skrika.

  Under sin karriär har Jojo spelat med de flera svenska jazzmusiker. Tidiga samarbeten inkluderar saxofonspelare Nisse Sandström och Krister Andersson. I ungefär tio år spelade Jojo med Maffy Falay och Bernt Rosengren på jazzklubben Lilla Maria i Stockholm. Senare har han spelat med Arko Big Band med Maria Schneider som ledare.

  Jojo gick på Royal College of Music i Stockholm och har också studerat vid New School i New York.

  För närvarande har han en kvartett i eget namn med Krister Andersson, Lars Jansson och Palle Danielsson. Han är också involverad i ett antal andra projekt.  Läs mer på TRINITY

  Bandmedlemmar:
  Krister Andersson sax & klarinett - Lars Jansson piano - Palle Danielsson bas - Jojo Djeridi trummor.

 • Onsdag 22 September  - 19.00 - Kafé de luxe - Swedish Swing Society Unik swingtrio i världsklass

  Benny Goodman bildade 1935 den berömda trion med Teddy Wilson på piano och Gene Krupa på trummor. Trion gjorde skivinspelningar och gjorde direkt succé. Konceptet med pianots vänsterhand i rytmiskt samarbete med bastrumman, Goodmans lekfulla melodik och frånvaron av kontrabas gav ett luftigt sound som frigjorde musikernas eleganta teknik och en swingupplevelse av ovanligt slag.

  1936 kom Lionel Hampton, vibrafon, med i gruppen. Den kvartetten blev modell för den populära svenska grupp som Ove Lind och Lars Erstrand kom att bilda.

   

  Ulf Johansson Werre övertog pianostolen från Bengt Hallberg och senare ersatte Björn Sjödin Ronnie Gardiner vid trummorna. Efter Ove Linds bortgång kom Antti Sarpila till gruppen och nu efter Lars Erstrands bortgång fortsätter gruppen på exakt den kammarmusikaliska sättning som Goodman bildade stil med 1935.

   

  SWEDISH SWING SOCIETY förvaltar och utvecklar detta arv på ett sätt som har givit genklang hos såväl publik som kritiker världen över. ”Världsklass” är ett omdöme som ofta används efter trions uppträdanden, t.ex. då gruppen uppträdde på Carnegie Hall på Sveriges nationaldag.

   

  ”Samspelet mellan Uffe, Antti och Björn är strålande. Det låter så enkelt och självklart när dessa musikanter gör sina eleganta och svängiga versioner att man blir på gott humör”

  - Bozze Möller, Orkesterjournalen.

   

  Ulf Johansson Werre dubblerar pianot med trombonespel i yppersta världselit och mästerklarinettisten Antti Sarpila sätter sig då vid pianot vilket ger gruppen ytterligare variationsrikedom i klangfärg och stil. Björn Sjödin har liknats vid Gene Krupa och hanterar visparna med magisk dynamik och spelglädje.

   

  För er som uppskattar klassisk swing med elegans och ekvilibristik i världsklass och ändå vill vara med om något nytt, unikt och oväntat – upplev SWEDISH SWING SOCIETY live!

  Bandmedlemmar:

  Antti Sarpila klarinett  piano, - Ulf Johansson Werre piano, trombon, sång - Björn Sjödin trummor.

 • Onsdag 13 Oktober - 19.00 - PM & Vänner - Mette Juul
  Mette Juul
  er en dansk jazzsangerinde og sangskriver. Hun er uddannet fra Rytmisk Musikkonservatorium i København, og i 2007 vandt hun The International Jazzartist Competition i Tallinn. Juul er særligt kendt for sine samarbejder med bassist Lars Danielsson, pianist Nikolaj Hess, trompetist Ambrose Akinmusire, pianist Heine Hansen og tidlige samarbejder med trommerslager Alex Riel.

  Bandmedlemmar:
  Metter Juul Sång - Peter Rosendal piano - Anders Fjeldssted bass - Snorre Kirk drums

  Onsdag 3 November - 19.00 - Kafé de luxe, Maria Paulin Quintet 
  Quintetten bjuder på en svängig jazzkonsert med inriktning på mer eller mindre kända jazzmelodier hämtade från ”The American Songbook". Det är blandat material med bossa novor, ballader och mycket swing. Maria bjuder också på flera nummer med fin scatsång.

  Bandmedlemmar
  Magnus Selander tenorsax - Lasse Örback, piano - Hasse Larsson kontrabas - Jesper Kviberg trummor.

 • Lördag 20 November - 19.00 - Folkets Hus i Lammhult - Emil Ernebro och Filip Jers.
  Gitarroraklet från Bengtsfors, Emil Ernebro, och skånska världsmästaren på munspel, Filip Jers
  , tänjer på gränserna för vad deras instrument kan göra och låta som. Emil Ernebros fingerspel är i absolut världsklass och Filip Jers har kallats ”The Swedish harmonica sensation” av internationella musikjournalister. Deras repertoar består av låtar från den amerikanska folk- och jazzmusikskatten, filmmusik, poplåtar från 60-70-talet och svenska visor.

 • Onsdag 8 December - 19.00 - Folkets Bio (Palladium) - Anna-Mia Barwe in CHRISTMAS MOOD

  Du är något så unikt som inspiration, skrev Åke Arenhill till Anna-Mia efter en konsert en gång, och så är det! När Barwe sensuellt, med timing och exemplarisk frasering, nästan viskande lyft fram en amerikansk jazzballad slår hon i nästa stund ut armarna och sjunger med full styrka och på klingande skånska Jau älskar daj! Full av musikalitet, sångglädje, humor och värme. Jazz och visa i skön förening.


  Press

  " ... ”Solklart”, som spritter av musikalitet, sångglädje och livslust! ... Sahlins låt underbar, dels gör du den sväldigt bra. Det är mycket Anna-Mia Barwe i den. Och Dansvisan var lysande (fin text!). Som helhet tycker jag att CD:n är förnämlig. Musikerna är toppartister liksom sångerskan. Du har en mycket personlig stil och du textar utomordentligt. Man blir glad när man hör dig sjunga. 

  ... att Rådelius också komponerade och skrev texter. Imponerande. BG Sahlin håller jag mycket högt ... en fantastisk ackompanjatör och kompositör. Saxofonisten var lysande. 

  ... Skivomslaget är förtjusande."

  Lars Svensson


HÄMTA PROGRAM I STORSTIL