Konserthistoria

Våren 2020

We Float

Onsdag 29 Jan - kl 19 - Kafé de luxe


Tickande och pulserande tar We Float med sig lyssnaren på en resa genom dramatiskt skiftande ljud-landskap. I det ena ögonblicket är det lugnt och stilla, men plötsligt blåser det upp till storm. Det är en resa mellan akustiskt och elektroniskt, mellan hopp och förtvivlan, mellan pop och jazz.


Förband från St Sigfrids FHSK.

Nuaia + Josgrejen


Fredag 21 Feb - kl 19- Kafé de luxe


En dröm för många band är att skapa sitt eget, personliga ljudlandskap. Trion Nuaia har lyckats. Svenska bandet löder ihop sin egen förening av pop och electronica.


Nuaia spelar fri-pop. En mix av jazz, pop och electronica improvisationer. Ett universum där, sång, trummor och akustiska ljud, möts i ett elektroniskt ljudlandskap och föder personliga berättelser som förmedlas med ovanlig intensitet och närvaro.


Nuaias andra album ”Belong to the moon” släpptes våren 2015 och kännetecknas av personligt Fri Pop manifest, som gjorde stort intryck i  på lyssnare och recensenter från Scandinavien, Europa till Asien och i USA.


Förband från St Sigfrids FHSK.

Aloft Quartet


Fredag 6 Mars - kl 19 - Utvandrarnas hus


Aloft Quartet formades 2016 och är en akustisk jazzkvartett bestående av unga musiker från Skandinavien. Musiken består av original-kompositioner som bandet tillsammans jobbat på för att skapa en stark och sammanhängande repertoar. Med inspiration från den amerikanska såväl som den nordiska jazzscenen spelar Aloft Quartet sin musik på ett distinkt och omväxlande lugnt och kraftfullt sätt.


Bandet har varit på flertalet turnéer runt om i Skandinavien och Tyskland och har redan idag fått stark respons och renommé för deras dynamiskt livliga och emotionellt gripande musik.


Förband från St Sigfrids FHSK.

Hösten 2020

Mattias Welin & Per Sjödin Duo


Tordsag 15 oktober kl 19 - STENLadan


Basisten Mattias Welin spelar i Relay Orchestra och medverkar på CDn Relay.


Mattias föddes i Växjö 1965. Han har studerat på Skurups Folkhögskola 87/88 och Kungliga musikaliska akademien 89-91.


Per Sjödin delar sin tid mellan att vara gitarrlärare vid musikhögskolan i Malmö och att spela gitarr i olika band. 

 

Båda musikerna är välkända för Växjöpubliken och har tilldelats FJV utmärkelse JazzOskar.